Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

altereffekt. | 15/12/2017

Scroll to top

Top

Art

Ekspozita ‘Alejandro Jodorowsky’ në CAPC, Bordo

02/11/2015 |

Regjisori, aktori, tarot mjeshtri, botuesi dhe asket guru legjendar Alehandro Hodorovski ka ekspozuar disa nga punimet dhe materialet e përdorura në karrierë dhe filmat e tij në CAPC musée d’art contemporain, Bordo, në ekspozitë të titulluar vetëm me Alejandro Jodorowsky, … Vazhdo…

Në Bauhaus, kartolinat ishin mediumi promovues i ekspozitave

04/08/2015 |

Nuk mund të jesh në industrinë e dizajnit, qoftë ai grafik, në arkitekturë apo edhe vet artit nëse nuk ke qenë të paktën një herë i interesuar në hulumtimin apo studimin e Bauhaus-it, shkollës avantgarde moderniste te Weimarit, e themeluar ne fillimin e shekullit XX. Vazhdo…

altereffekt. 6

10/07/2014 |

Në përmbushjen e 6 viteve nga materializimi i idesë së altereffekt.-it krijova një set punimesh digjitale në temën konceptuale të 6shës si ide numerologjike, në formë studimi, me përzgjedhje të elementeve të vijës dhe ngjyrave për të paraqitur disa momente dhe karakteristika të frymës së ‘lëvizjes’ gjatë këtyre viteve. Vazhdo…

Vepra të famshme arti të transformuara në ndërtesa arkitekturore

06/03/2014 |

Arkitekti dhe ilustratori italian Federico Babina ka reinterpretuar punime të famshme arti si forma arkitekturore. Në këtë seri, të titulluar Archist, gjenden replika të veprave dhe stileve të Piet Mondrian, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp, Pablo Picaso dhe shumë të tjerë. Vazhdo…

Harta abstrakte qytetesh

13/08/2013 |

Në vazhdim do të shihni disa harta abstrakte të metropoleve botërore te punuara nga Jazzberry Blue, të cilat edhe ju do t’i pëlqenit. Vazhdo…

Vizualizim minimalist-inforgrafik i biografisë së 10 piktorëve të famshëm (Video)

29/06/2013 |

Jeta e 10 piktorëve të famshëm (Pollock, Dalí, Matisse, Klimt, Picasso, Mondrian, Klee, Boccioni, Kandinsky, dhe Miro) paraqitur me metafora vizuale bazuar në pikturat dhe preferencat specifike stilistike të artistëve – format, ngjyrat, proporcionet, etj. Vazhdo…

Vdes krijuesi i koverave të famshëm të Pink Floyd

19/04/2013 |

Ndahet nga jeta në moshën 69 vjeçare Storm Thorgerson, krijuesi i mirënjohur botëror i koverave të albumeve të Pink Floyd, por edhe shumë artistëve tjerë. Vazhdo…

Instalacion nga Katre në Paris

06/04/2013 |

Një instalacion i stërmbushur dhe dramatik nga Katre, që ngjallë ndejnjë tensionuese nëpërmjet bashkëveprimit të hapsirës dhe ngjyrosjes kaotike. Vazhdo…

23 objekte me eksterier simbolik të shprehjeve të fytyrës

02/04/2013 |

Një mënyrë e mençur për të shprehur kreativitetin është edhe dizajnimi i sipërfaqeve të jashtme të ndërtesave me paraqitje të emocioneve të fytyrës(emoticons-a). Vazhdo…

50 Fotografitë me tajming perfekt!

14/03/2013 |

Sipas standardeve të internetit, foto e bërë në kohën e duhur ndodhë kur këto tre gjëra janë në përputhshmëri: Vazhdo…