Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

altereffekt. | 15/12/2017

Scroll to top

Top

Monthly Archives: February 2013

Hundertwasser

28/02/2013 |

Hundertwasser ishte artist Austriak i arteve moderne. Veprimtaria e tij përfshinte pikturën dhe arkitekturën dhe dallon shumë me stilin e tij.
Ai piktouronte kudo që ishte, në shtëpi, në natyrë, lokale, tren, aeroplan, kur shkonte nëpër shtepitë e shokëve… Ai nuk kishte studio, dhe nuk pikturonte në këmbalec piktori, por e merte një fletë të thjeshtë dhe pikturonte kudo që ndodhej. Vazhdo…

Talking With the Enemy (Dokumentar)

22/02/2013 |

Talking With the Enemy është dokuementar i realizuar nga Al Jazeera, në të cilin shfaqen bisedimet në dyer të mbyllura për shkëmbimin e të burgosurve të luftës, ndërmjet Izraelit dhe Rezistencës Islamike në Liban, ”Hezbollah”.

Vazhdo…

Jeta për pesë sekonda: paraqitje minimaliste grafike të ngjarjeve të njohura të pop-kulturës

18/02/2013 |

Agjencioni H-57 nga Milano sjell një seri të piktogrameve minimaliste, të përmbledhura në librin me titull “Jeta Për Pesë Sekonda”, në të cilat paraqitet grafikisht jeta e disa personazheve të famshme të librave, filmave si dhe figura të njohura historike. Vazhdo…

Vizatimet e David Byrne, diagrame për Gjendjet Njerëzore

14/02/2013 |

Në vitin 2006, David Byrne botoi Arboretum, një kolekcion skicash poetike, cinike, të thella dhe brioliante- disa shumë abstrakte, disa shumë konkrete- të vizatuara në stilin e diagrameve evolucionare, duke përfshirë gjithçka që nga rrënjet e filozofise deri tek fati romantik i ekosistemit të arteve të perfmormuara. Vazhdo…

POPE NO MORE – Feministet përshëndesin largimin e Papës

13/02/2013 |

Aktiviste femra të çveshura tronditën kumbonën e madhe në katedralën ‘Notre Dame’ të Parisit për të festuar dorëheqjen e Papës. Vazhdo…

Matemuzikantja Vi-Hart spjegon konceptet ‘kohë’ dhe ‘hapsirë’ nëpërmjet muzikës

13/02/2013 |

Matemuzikantja Vi Hart përdor notacion muzikor, një Möbius shirit dhe Bach të lujatur mbrapsht për të spjeguar kohën dhe hapsirën

Vazhdo…

14 përkufizimet e Italo Calvino-s për atë se çfarë e bën një libër/vepër ‘klasike’

08/02/2013 |

Ndoshta përshkrimi më poetik i Calvinos është përkufizimi i 11-të, I cili mbron idenë se edhe në termet më univerzale siç është termi “klasik” ka vend për subjektivizëm. Vazhdo…

Chelsea Apartment nga I-Beam Design

07/02/2013 |

 

Nëse si të vegjel keni qenë të obsesionuar me LEGO, ky është apartamenti në të cilin do të përshtateshi më së shumti. Vazhdo…