Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

altereffekt. | 15/12/2017

Scroll to top

Top

postmoderne

MËLMESË E IDHËT NË PJATË KULTURORE

26/05/2017 |

nga Remzi Salihu Për shkak të transformimeve të shumta shoqërore dhe tranzicionit të gjatë në Ballkan, jeta njerëzore e kësaj ane kap në shqyrtim shumë enigma e dimensione vlerësuese që janë të rëndësishme për kohën. Pos shpresës dhe … Vazhdo…

INDIGO

05/04/2016 |

nga Remzi Salihu

Mungesa e një opsesioni të shëndosh politik e kulturor, për t’i ndryshuar gjërat dhe vetitë e mbrapshta të një shoqërie, vështirëson të ardhmen normale të një vendi. Problemi kryesor i kësaj anomalie të manifestuar kësi soji, e … Vazhdo…

Postmoderna në film dhe epoka e re – The Limits Of Control, Jim Jarmusch

22/01/2015 |

Duke u përputh me ditëlindjen e regjisorit Jim Jarmusch (62), dua te ndajë përshtypjet e mia në lidhje me një ndër filmat me artistik të viteve të fundit The Limits of Control, dhe të ndërlidhi atë me periudhat artistike dhe shoqërore. Vazhdo…

Anaïs Nin për “Të Panjohurën ” (nga ditari i Anaïs Nin, vëllimi V, 1947-1955)

05/01/2013 |

Në një shkresë nga dimri i viteve 1949-1950 të gjetur në Ditarin e Anaïs Nin, vëllimi V 1947-1955, në të cilin ajo jep një kundërhelm të çuditshëm ndaj jetës qytetare dhe meditime prekëse për karakterin dhe përgjegjësitë personale, Anaïs Nin thotë : Vazhdo…