Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

altereffekt. | 15/12/2017

Scroll to top

Top

kulturë

MËLMESË E IDHËT NË PJATË KULTURORE

26/05/2017 |

nga Remzi Salihu Për shkak të transformimeve të shumta shoqërore dhe tranzicionit të gjatë në Ballkan, jeta njerëzore e kësaj ane kap në shqyrtim shumë enigma e dimensione vlerësuese që janë të rëndësishme për kohën. Pos shpresës dhe … Vazhdo…

KULTURA NË ETAPËN E DOMETHËNSËVE

07/11/2016 |

Nga Remzi Salihu

Të paditurit abuzojnë me të vërtetën, humanen, perspektiven dhe sidomos me muskujt mendor të brishtë, i rrënojnë vlerat e vërteta njerëzore. Po ashtu, këto grupe të dala me bërryla në skenë kulture, duke mos e ndërgjegjësuar dhe … Vazhdo…

INDIGO

05/04/2016 |

nga Remzi Salihu

Mungesa e një opsesioni të shëndosh politik e kulturor, për t’i ndryshuar gjërat dhe vetitë e mbrapshta të një shoqërie, vështirëson të ardhmen normale të një vendi. Problemi kryesor i kësaj anomalie të manifestuar kësi soji, e … Vazhdo…

altereffekt.VII

04/07/2015 |

Ciklet vazhdojnë të rrotullohen e zgjaten në formë spirale dhe çdo katër vjet në bazë të diellit prekin në vijën e njejtë. Kjo i bie që para dy cikleve ky vit është një vit para se altereffekt. të jetë gjallë. Vazhdo…

5 vite nga themelimi i ”altereffekt.”

04/07/2013 |

Sot mbushen 5 vite nga themelimi dhe hapja zyrtare e altereffekt. atëherë i titulluar si ”Portali Alternativ i Tetovës”. Vazhdo…

Vizatimet e David Byrne, diagrame për Gjendjet Njerëzore

14/02/2013 |

Në vitin 2006, David Byrne botoi Arboretum, një kolekcion skicash poetike, cinike, të thella dhe brioliante- disa shumë abstrakte, disa shumë konkrete- të vizatuara në stilin e diagrameve evolucionare, duke përfshirë gjithçka që nga rrënjet e filozofise deri tek fati romantik i ekosistemit të arteve të perfmormuara. Vazhdo…

Hip Hop-i ndër vite

22/01/2013 |

Një ilustrim se si është zhvilluar moda e Hip Hop kulturës. Vazhdo…