Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

altereffekt. | 15/12/2017

Scroll to top

Top

Jazz

Jazzfest Tetova

07/05/2013 |

Të dashur,

Është hera e parë që qyteti jonë bëhet me Jazz festival. Kemi mbetur vonë për shumë çka, mirë, po si duket ka ardhur koha që të marrim hapa konkret dhe jo idetë tona krijuese t’i lëmë të humbura në bisedat dëshpëruese dhe ankesat e përditshme që i bëjmë në kafenetë e qytetit. Dhe çdo gjë mbetet aty. . .në kafene. Vazhdo…

EVERYONE IN TO IT, I’M IN TOO!

21/01/2013 |

Posteri është krijim dhe thënie personale mbi vlerën shoqërore të kësaj muzike, i inspiruar nga dëgjimi i albumit Monk’s Dream të  Thelonious Monk (nuk di shumë për muzikantët xhez, po ska lidhje më mbajnë të kënaqur hah). Vazhdo…

Hulumtime Kreativiteti: Hartografi e trurit të jazz muzikantëve

20/01/2013 |

Keni menduar ndonjëherë se ç'ndodh brenda kokave të jazz muzikantëve  kur fillojnë të humbin veten brenda muzikës që improvizojnë? Vazhdo...

Çka është Jazz-i?

10/12/2012 |

Në udhëtimin e tij “The American Scene” Henry James , për qytetet amerikane thot: “Ja, kjo është e tëra, tani regullojeni si të dini. E shkretë, e dashur, bukuri e keqe,e guximshme, në të vërtetë, duhet të ketë diçka tek ti….!” Vazhdo…