Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

altereffekt. | 15/12/2017

Scroll to top

Top

grafikë

‘Guernica’ merr grim nga tmerri i Alepos

13/10/2016 |

Ilustratori portugez Vasco Gargalo, i inspiruar nga tmerret e luftës civile siriane dhe vuajtjet në të ka reinterpretuar veprën e famshme te Pablo Picasos, “Guernica”, e cila njihet si ikonë e ‘artit kundër luftës’, që daton dhe është e inspiruar nga lufta civile spanjolle (1936-1939). Vazhdo…

Nudo Lineare

05/01/2016 |
Seri e ilustrimeve digjitale të portreteve nudo nga poza dhe personazhe të ndryshme.

Vazhdo…

Në Bauhaus, kartolinat ishin mediumi promovues i ekspozitave

04/08/2015 |

Nuk mund të jesh në industrinë e dizajnit, qoftë ai grafik, në arkitekturë apo edhe vet artit nëse nuk ke qenë të paktën një herë i interesuar në hulumtimin apo studimin e Bauhaus-it, shkollës avantgarde moderniste te Weimarit, e themeluar ne fillimin e shekullit XX. Vazhdo…

Këtë herë ARCHIMUSIC!

18/06/2014 |

Federico Babina i cili për her të tretë publikohet në blogun tonë,  kësaj rradhe vejn me serinë e posterëve ARCHIMUSIC ku transformon këngë të mirënjohura në ilustrime ndërtesash. Vazhdo…

Bibla në përshkrimin e grafikave minimaliste

04/03/2014 |

Prifti dhe dizajneri grafik Joseph Novak krijoi seri të grafikave minimaliste që i përshkruajnë thelbësisht të gjitha librat në Bibël. Vazhdo…

Hero-Glifikë: “Geek” idhujtë modernë takojnë Egjiptin e lashtë

31/01/2014 |

Josh Ln ka krijuar seri posterësh replikë të muraleve të lashta egjiptiane, në të cilat ka instaluar idhujtë modernë të personifikuar në stilin figurativ të Egjiptit të lashtë.

Vazhdo…

Historia e logos më jetëgjatë në Londër

03/12/2013 |

Histori shekullure është ajo e ikonës së Underground-it të Londrës, e cila vazhdon të jetë insipirim për shumë dizajnerë edhe sot.  Libri i sa po publikuar A Logo for London përshkruan më thellësisht shëndrimin e një shenje informative në një simbol që përfaqëson elemente kulturore, sociale dhe artistike. Vazhdo…

Jeta për pesë sekonda: paraqitje minimaliste grafike të ngjarjeve të njohura të pop-kulturës

18/02/2013 |

Agjencioni H-57 nga Milano sjell një seri të piktogrameve minimaliste, të përmbledhura në librin me titull “Jeta Për Pesë Sekonda”, në të cilat paraqitet grafikisht jeta e disa personazheve të famshme të librave, filmave si dhe figura të njohura historike. Vazhdo…

Ide për të ardhmen e promovimit online dhe qasjes së lehtë në informata?

15/12/2012 |

E kisha një ide se si do të zhvillohet promovimi virtuel, i cili në të shumtën e rasteve është një informatë e cila duhet të klikohet dhe të çojë përdoruesin deri tek informata më e zgjëruar. Forma më e thjeshtë e krijimit të një reklame virtuele pas shkrimit, është fotoja më saktësisht e JPEG apo PNG formatit. Vazhdo…