Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

altereffekt. | 15/12/2017

Scroll to top

Top

Arkitekturë

Singularitet: seri fotografishë arkiteturore

14/03/2017 |

Singluairtet I është pjesa e parë nga seria e fotografive arkitekturore nën konceptin e ‘tekes’ nga fotografi gjerman Florian W. Mueller. Vazhdo…

Dekonstruktim dhe estetikë në strukturat thelbësore nga objektivi i ‘fotografisë arkitekturore’

16/08/2016 |

Sebastian Weiss është fotograf arkitekture i dhënë  pas fotografimit të detajeve strukturore neper hapësirat urbane duke u munduar te gjeje estetikën dhe artin ne objektet e ndërtuara nga njeriu. Vazhdo…

Seri fotografishë minimaliste nga Londra

29/06/2016 |

Londra ofron shumëçka, por mbi të gjitha arkitekturë të shumëllojshme e cila mundëson të shfrytëzohet nga shumë mediume artistike për t’i kombinuar ato në vepra arti. Vazhdo…

Në Bauhaus, kartolinat ishin mediumi promovues i ekspozitave

04/08/2015 |

Nuk mund të jesh në industrinë e dizajnit, qoftë ai grafik, në arkitekturë apo edhe vet artit nëse nuk ke qenë të paktën një herë i interesuar në hulumtimin apo studimin e Bauhaus-it, shkollës avantgarde moderniste te Weimarit, e themeluar ne fillimin e shekullit XX. Vazhdo…

Arkitekturë Brutaliste: Seri nga Dezeen

06/10/2014 |

Për tre javë me rradhë Dezeen bën rishikimin e ariktekturës burtaliste, e zhvilluar në gjysmën e dytë të shekullit XX në Evropë, Japoni, Amerikë dhe Australi, e cila paraqet rrjedhojë të arkitekturës moderne me theks të veçantë asaj futuriste. Vazhdo…

Këtë herë ARCHIMUSIC!

18/06/2014 |

Federico Babina i cili për her të tretë publikohet në blogun tonë,  kësaj rradhe vejn me serinë e posterëve ARCHIMUSIC ku transformon këngë të mirënjohura në ilustrime ndërtesash. Vazhdo…

Ilustrime shtetesh në formë mekanizmi arkitektural

08/05/2014 |

Ilustratori dhe arkitekti Federico Babina, të cilin më herët e prezantuam me projektin Archist, ka publikuar serinë e re të ilustrimeve ku paraqet shtete në formën e një mekanizmi arkitektural. Vazhdo…

Vepra të famshme arti të transformuara në ndërtesa arkitekturore

06/03/2014 |

Arkitekti dhe ilustratori italian Federico Babina ka reinterpretuar punime të famshme arti si forma arkitekturore. Në këtë seri, të titulluar Archist, gjenden replika të veprave dhe stileve të Piet Mondrian, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp, Pablo Picaso dhe shumë të tjerë. Vazhdo…