Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

altereffekt. | 15/12/2017

Scroll to top

Top

PUBLIKIME

Kodi i fshehur i shllimit poetik-refleksiv të Ndue Ukajt

26/10/2017 |

nga Remzi Salihu

Ne sofrën e festivalit ‘’Ditët e Naimit”, poeti Ndue Ukaj, vjen edhe njëherë me një shllim (përfytyrim) të koduar e të veçantë artistik.

Autori Ndue Ukaj dhe libri më i ri, i ardhur nga opusi tërësor i … Vazhdo…

MËLMESË E IDHËT NË PJATË KULTURORE

26/05/2017 |

nga Remzi Salihu Për shkak të transformimeve të shumta shoqërore dhe tranzicionit të gjatë në Ballkan, jeta njerëzore e kësaj ane kap në shqyrtim shumë enigma e dimensione vlerësuese që janë të rëndësishme për kohën. Pos shpresës dhe … Vazhdo…

Historia e logos më jetëgjatë në Londër

03/12/2013 |

Histori shekullure është ajo e ikonës së Underground-it të Londrës, e cila vazhdon të jetë insipirim për shumë dizajnerë edhe sot.  Libri i sa po publikuar A Logo for London përshkruan më thellësisht shëndrimin e një shenje informative në një simbol që përfaqëson elemente kulturore, sociale dhe artistike. Vazhdo…

Frida

06/07/2013 |

Frida Kahlo (Magdalena Carmen Frida Kahlo, Mexico, 6 Korik 1907), lindi në një familje Hungareze-Hebreje (babai) dhe Spanjole- Meksikane me prejardhje Indiane (nëna). Vazhdo…

Vizatimet e David Byrne, diagrame për Gjendjet Njerëzore

14/02/2013 |

Në vitin 2006, David Byrne botoi Arboretum, një kolekcion skicash poetike, cinike, të thella dhe brioliante- disa shumë abstrakte, disa shumë konkrete- të vizatuara në stilin e diagrameve evolucionare, duke përfshirë gjithçka që nga rrënjet e filozofise deri tek fati romantik i ekosistemit të arteve të perfmormuara. Vazhdo…

14 përkufizimet e Italo Calvino-s për atë se çfarë e bën një libër/vepër ‘klasike’

08/02/2013 |

Ndoshta përshkrimi më poetik i Calvinos është përkufizimi i 11-të, I cili mbron idenë se edhe në termet më univerzale siç është termi “klasik” ka vend për subjektivizëm. Vazhdo…

Delta Machine albumi i ri nga Depeche Mode më 26 Mars

25/01/2013 |

Depeche Mode kanë sqaruar informatat për albumin e tyre të paralajmëruar, pasardhësin e Sounds of the Universe nga 2009-a. Delta Machine ashtu si titullohet albumi i ri do të lansohet më 26 Mars nëpërmjet Columbia. Singlli i parë i albumit “Heaven”, do të debutojë online nëpërmjet video klipit në VEVO më 1 Shkurt. Vazhdo…

The Psychedelic Future of the Mind nga Thomas B. Roberts

14/01/2013 |

Ky publikim i ri shfaq kërkimet shkencore dhe mjeksore në lidhje me përdorimin e psajkodelikëve për të pasuruar trurin, moralin, shpirtin dhe kreativitetin.

Vazhdo…

Anaïs Nin për “Të Panjohurën ” (nga ditari i Anaïs Nin, vëllimi V, 1947-1955)

05/01/2013 |

Në një shkresë nga dimri i viteve 1949-1950 të gjetur në Ditarin e Anaïs Nin, vëllimi V 1947-1955, në të cilin ajo jep një kundërhelm të çuditshëm ndaj jetës qytetare dhe meditime prekëse për karakterin dhe përgjegjësitë personale, Anaïs Nin thotë : Vazhdo…