Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

altereffekt. | 17/12/2017

Scroll to top

Top

PROFIL

POEZI PA FUND: Lamtumira e Hodorovskit

31/03/2017 |

Përzierje lirike e teatrit, perfomancës artistike dhe poezisë. Ky ësthë filmi i fundit nga Alehandro Hodorvski, i cili ndërlidhet si vazhdimësi e filmit paraprak Vallëzimi i Realiteti, e që jep mesazhin lamtumirës në forma të ndryshme. Vazhdo…

Singularitet: seri fotografishë arkiteturore

14/03/2017 |

Singluairtet I është pjesa e parë nga seria e fotografive arkitekturore nën konceptin e ‘tekes’ nga fotografi gjerman Florian W. Mueller. Vazhdo…

Dekonstruktim dhe estetikë në strukturat thelbësore nga objektivi i ‘fotografisë arkitekturore’

16/08/2016 |

Sebastian Weiss është fotograf arkitekture i dhënë  pas fotografimit të detajeve strukturore neper hapësirat urbane duke u munduar te gjeje estetikën dhe artin ne objektet e ndërtuara nga njeriu. Vazhdo…

altereffekt.8

04/07/2016 |

Sot përmbushen 8 vite jubilare (4aktive + 4blogim) nga krijimi i altereffekt.

E lidhur ështe traka Blank Images nga The Viewers, e cila ishte si Himn i grupimit.

Për kohë me dritë!

Vazhdo…

Në Bauhaus, kartolinat ishin mediumi promovues i ekspozitave

04/08/2015 |

Nuk mund të jesh në industrinë e dizajnit, qoftë ai grafik, në arkitekturë apo edhe vet artit nëse nuk ke qenë të paktën një herë i interesuar në hulumtimin apo studimin e Bauhaus-it, shkollës avantgarde moderniste te Weimarit, e themeluar ne fillimin e shekullit XX. Vazhdo…

STOLISJA MAGJIKE E TË DUKSHMES DHE TË PADUKSHMES NË PROZËN E MURAKAMIT

07/03/2015 |

Nga Remzi Salihu

 

1.

Haruki Murakami u lind më 1949 në Kyoto të Japonisë. Fëmijërinë e kaloi në një vend afër qytetit Kobe. Të dy prindërit e tij kanë ligjëruar Letërsinë japoneze. Kurse Murakami shijen e tij e … Vazhdo…

Postmoderna në film dhe epoka e re – The Limits Of Control, Jim Jarmusch

22/01/2015 |

Duke u përputh me ditëlindjen e regjisorit Jim Jarmusch (62), dua te ndajë përshtypjet e mia në lidhje me një ndër filmat me artistik të viteve të fundit The Limits of Control, dhe të ndërlidhi atë me periudhat artistike dhe shoqërore. Vazhdo…

Frida

06/07/2013 |

Frida Kahlo (Magdalena Carmen Frida Kahlo, Mexico, 6 Korik 1907), lindi në një familje Hungareze-Hebreje (babai) dhe Spanjole- Meksikane me prejardhje Indiane (nëna). Vazhdo…

Rob Garza i ThieveryCorporation me LP të ri!

15/05/2013 |

Muzikanti, producenti dhe DJ Rob Garza publikon kompilacion të remikseve të produkteve nga mbarë sferat e muzikës.  Ky projekt në fillim ishte një përpjekje për zgjidhje të reja kreative në muzikë, kurse tani është kompletuar në kolekcion të veprave të dëshmuara, por të prezentuara në ngjyrë të re në Remixes, siç titullohet LP-ja. Vazhdo…

Get Lucky, promo singlli i albumit të ri të Daft Punk!

24/04/2013 |

Funk duoja franceze rikthehet në skenë me album të ri më 21 Maj dhe sapo kanë publikuar singllin ”Get Lucky”. Vazhdo…