Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

altereffekt. | 17/12/2017

Scroll to top

Top

TEKNOZOFI

Teknologji dhe Filozofi, komponentet që vendosin ”Shpirtin e kohës”

Startupistanbul ngjarja kryesore në rajon për ‘nismat’ (teknologjike)

17/08/2015 |

StartupIstanbul është një nga eventet më kryesore në rajonin e Euroazise, ku sjell së bashku themeluesit, inevestitorët dhe krijuesit e ri. Është një takim tepër i rrëndësishëm i mundësive të mëdhaja për lojtarët e ekonomisë së re.

StartupIstanbul për çdo … Vazhdo…

Moto X, shkaku që Google bleu Motorola

21/08/2013 |

Para dy viteve Google arriti një ndër marëveshjet më te mëdhaja, ku për afër 13 miliard dollar bleu kompaninë e mirënjohur të telefonave mobil “Motorola”. Vazhdo…

Shkenca arrinë temperaturën nën zeron absolute

08/01/2013 |

Fizicientet në Univerzitetin ”Ludwig-Maximilians” në Mynih dhe Instituti ”Max Planck” i optikës kuantike kanë arritur temperaturë me të ulët se ajo e zeros absolute.

Vazhdo…

Ide për të ardhmen e promovimit online dhe qasjes së lehtë në informata?

15/12/2012 |

E kisha një ide se si do të zhvillohet promovimi virtuel, i cili në të shumtën e rasteve është një informatë e cila duhet të klikohet dhe të çojë përdoruesin deri tek informata më e zgjëruar. Forma më e thjeshtë e krijimit të një reklame virtuele pas shkrimit, është fotoja më saktësisht e JPEG apo PNG formatit. Vazhdo…

WebGL, Teknologjia 3d në web

15/12/2012 |

Ata që  të paktën kanë pak njohuri apo ndjekin trendet e web progamimit dhe dizajnimit e kanë mirë të njohur faktin se tashmë Javascript është një  vegël shumë e fuqishme dhe e pranishme në çdo projekt serioz në web. Zhvillimi i vrullshëm i Javascipt mundësoi që edhe teknologjia 3D (WebGL) lehtë të implementohet në web.

Vazhdo…

Zgjidhje për rrjetet sociale!

14/11/2012 |

Rrjetet sociale janë bërë të domosdoshme për komunikimin bashkëkohorë dhe si të tillë të jesh indiferent ndaj tyre nuk eshte zgjidhja më e mirë që mund të bësh. Mirepo t’ua kushtosh kohën informatave të pafundme që vinë nga kto rrjete është dhunë për qenien tënde. Vazhdo…