Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

altereffekt. | 15/12/2017

Scroll to top

Top

SUBKULTURAT

altereffekt.8

04/07/2016 |

Sot përmbushen 8 vite jubilare (4aktive + 4blogim) nga krijimi i altereffekt.

E lidhur ështe traka Blank Images nga The Viewers, e cila ishte si Himn i grupimit.

Për kohë me dritë!

Vazhdo…

KULTFILMA: Minikinema e kult klasikave, të dielave në Giraffe

02/12/2014 |

Të dashur miq,

Këtë të Dielë e fillojmë serinë e minikinemasë në Giraffe, KULTFILMA, që do të vazhdoj çdo fundjavë. Vazhdo…

Jeta për pesë sekonda: paraqitje minimaliste grafike të ngjarjeve të njohura të pop-kulturës

18/02/2013 |

Agjencioni H-57 nga Milano sjell një seri të piktogrameve minimaliste, të përmbledhura në librin me titull “Jeta Për Pesë Sekonda”, në të cilat paraqitet grafikisht jeta e disa personazheve të famshme të librave, filmave si dhe figura të njohura historike. Vazhdo…

Vizatimet e David Byrne, diagrame për Gjendjet Njerëzore

14/02/2013 |

Në vitin 2006, David Byrne botoi Arboretum, një kolekcion skicash poetike, cinike, të thella dhe brioliante- disa shumë abstrakte, disa shumë konkrete- të vizatuara në stilin e diagrameve evolucionare, duke përfshirë gjithçka që nga rrënjet e filozofise deri tek fati romantik i ekosistemit të arteve të perfmormuara. Vazhdo…

POPE NO MORE – Feministet përshëndesin largimin e Papës

13/02/2013 |

Aktiviste femra të çveshura tronditën kumbonën e madhe në katedralën ‘Notre Dame’ të Parisit për të festuar dorëheqjen e Papës. Vazhdo…

14 përkufizimet e Italo Calvino-s për atë se çfarë e bën një libër/vepër ‘klasike’

08/02/2013 |

Ndoshta përshkrimi më poetik i Calvinos është përkufizimi i 11-të, I cili mbron idenë se edhe në termet më univerzale siç është termi “klasik” ka vend për subjektivizëm. Vazhdo…

Hip Hop-i ndër vite

22/01/2013 |

Një ilustrim se si është zhvilluar moda e Hip Hop kulturës. Vazhdo…

CultureUnplugged

13/11/2012 |

CultureUnplugged është projekt online në të cilin publikohen dokumentarë të karakterit alternativë, ndërsa produkcioni i tyre është i nivelit të buxheteve të ulta.

Vazhdo…