Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

altereffekt. | 15/12/2017

Scroll to top

Top

EZOTERI

Kanali për pasurim shpirtëror

POEZI PA FUND: Lamtumira e Hodorovskit

31/03/2017 |

Përzierje lirike e teatrit, perfomancës artistike dhe poezisë. Ky ësthë filmi i fundit nga Alehandro Hodorvski, i cili ndërlidhet si vazhdimësi e filmit paraprak Vallëzimi i Realiteti, e që jep mesazhin lamtumirës në forma të ndryshme. Vazhdo…

Ekspozita ‘Alejandro Jodorowsky’ në CAPC, Bordo

02/11/2015 |

Regjisori, aktori, tarot mjeshtri, botuesi dhe asket guru legjendar Alehandro Hodorovski ka ekspozuar disa nga punimet dhe materialet e përdorura në karrierë dhe filmat e tij në CAPC musée d’art contemporain, Bordo, në ekspozitë të titulluar vetëm me Alejandro Jodorowsky, … Vazhdo…

Bibla në përshkrimin e grafikave minimaliste

04/03/2014 |

Prifti dhe dizajneri grafik Joseph Novak krijoi seri të grafikave minimaliste që i përshkruajnë thelbësisht të gjitha librat në Bibël. Vazhdo…

20 Ide me Dr. Michael Laitman

27/04/2013 |

Kjo seri intervistash e realizuar me udhëheqësin e Qendrës Edukative për Kabbalah autentike ”Bnei Baruch” Dr. Michael Laitman, ofron insajt mbi çështje të rëndësishme në jetën individuale dhe shoqërore. Vazhdo…

The Psychedelic Future of the Mind nga Thomas B. Roberts

14/01/2013 |

Ky publikim i ri shfaq kërkimet shkencore dhe mjeksore në lidhje me përdorimin e psajkodelikëve për të pasuruar trurin, moralin, shpirtin dhe kreativitetin.

Vazhdo…

The Qur’an (Dokumentar)

13/01/2013 |

Një produksion i mirë për njërin ndër librat më të mëdhej që egzistojnë. Dirigjuesi Antony Thomas i shpërblyer në disa raste, na çonë në zemrën e botës Islame dhe brenda jetës private të njerëzve, të cilët jetojnë në bazë të botëkuptimeve të tyre për Kur’anin. Vazhdo…

Shkenca e “intuitës”

08/01/2013 |

Për fuqinë dhe produktivitetin e intuitës kanë dhënë teori shumë njerëz të çmuar- që nga Einstein, Anne Lamott dhe Steve Jobs deri tek disa nga filozofët, shkencëtarët dhe historianët më të mëdhenj të historisë. Por, chfarë në fakt qëndron prapa asaj që ne quajmë “intuitë” ? Pikërisht këtë shqyrton Massimo Pigliucci, profesor filozofie në CUNY në një kapitull të librit “Përgjigje për Aristotelin: Si mund të na çojnë shkenca dhe filozofia drejtë një jete më kuptimplote” (Answers for Aristotle: How Science and Philosophy Can Lead Us to A More Meaningful Life ). Vazhdo…

STEPPING INTO THE FIRE: Ajahuaska, nëpërmjet natyrës deri te vetëdija e lartë!

06/01/2013 |

STEPPING INTO THE FIRE është dokumentar i cili rrëfen ngjarjen e një biznesmeni të suksesshëm i cili jeton jetë që nuk e përbmushë qënien e tij, dhe për rrugëtimin drejt të vërtetës dhe lumturisë.  Vazhdo…

Rumi, The Wings of Love (Dokumentar)

04/01/2013 |

‘Rumi, The Wings of Love’ i çonë shikuesit në një botë shumë pak të njohur nga bota e jashtme. Tetë shekuj pas vdekjes së tij, Mevlana Jalaluddin Rumi, Sufi mjeshtri dhe poeti mistik vazhdon të jetë prezent në ceremonitë rrotolluese të dervishëve Mevlevi bashkëkohorë. Vazhdo…