Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

altereffekt. | 15/12/2017

Scroll to top

Top

Monthly Archives: December 2012

Art publik nga selektimi i këtij fundmuaji

31/12/2012 |

Një selektim i bukur nga artet publike nga mbarë globi. Selektimet e fundit për 2012 kryesohen nga produkti i ri i Martin Ron (në bashkëpunim me Frederico Ron) e titulluar Lujuan Pedro and His Dog (burimi).

Vazhdo…

Fotografi të shquara të strukturave të Akullit

31/12/2012 |

Ne të gjithë jemi të njohur me forma më të zakonshme të akullit, dhe me që është dimër kemi më shumë konatkt me akullin dhe shpesh nuk na tërheq. Por bukurinë dhe pastertinë e tij gati nuk e vërejmë. Vazhdo…

Einstein – në zërin e tij

30/12/2012 |

Me siguri të gjithë keni dëgjuar për Einstein-in, mirëpo a e keni dëgjuar ndonjëhere atë?! Vazhdo…

Makinë shkrimi me ngjyra

30/12/2012 |

Një makinë interesante, nuk e di sa është praktike, por ja dikush e përdor shumë mirë. Vazhdo…

The Awakening (Dokumentar)

29/12/2012 |

“The Awakening” ёshtё film dokumentar me produksion tё pavarur i studiuesit Australian Max Igan, ku spjegohen tema kontroverse dhe çёshtje tё rёndёsishme me tё cilat pёrballet njerëzimi. Vazhdo…

Prej çka u inspiruan Pussy Riot???

29/12/2012 |

Protestat kundër diktatorit ”demokrat” rus Vladimir Putin janë të njohura në gjithë botën, posaçërisht pas burgosjes së anëtareve të grupit ”Pussy Riot”, të cilat tashmë janë në liri, por ku e gjeten këta ruse guximin dhe inspirimin për të bërë një revolucion kundër dikatorit eks agjent i shërbimeve sekrete. Vazhdo…

Marta Argeriç

28/12/2012 |

Marta është një pianiste e mirëfilltë, me prejardhje argjentineze. Ajo është një virtuoze me kualitet shumë të lartë. Pianiste të tilla janë shumë të rralla, ka duar të fuqishëm të cilat i nevoitet secilit pianist, nxjerë një ton shumë të pastër dhe që është më e rrëndësishme luan piano me shumë shpirt dhe kjo i jep jetë veprave që egzekutohen. Vazhdo…

Francesca Woodman

28/12/2012 |

E lindur më 1958 në një familje artistësh, Francesca Woodman filloi të fotografonte që në moshën 13 vjeçare. Që atëherë deri në vdekje, në moshë 22 vjeçare më 1981 ka prodhuar rreth 800 fotografi të vlerësuara për stilin e tyre të veçantë dhe gamën e teknikave inovative. Vazhdo…

Haruki Murakami – (Dokumentar)

27/12/2012 |

E njihni botën e Haruki Murakamit ? Një botë përplot imagjinatë, misticizëm, jazz dhe mace që flasin.
Novelat e tijë kanë ndryshuar shabllonet e literaturës moderne Japoneze dhe kanë shëndrruar atë në novelist internacional. Vazhdo…

Programa e kinemasë Cineplexx nga 27.12 deri më 02.01

27/12/2012 |

Të nderuar,

Këtë javë në repertoarin e kinemasë Cineplexx do të gjinden katër realizime botërore. Duke filluar prej të ejtën, programin e kinemasë do ta pasurojmë me: Vazhdo…