Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

altereffekt. | 15/12/2017

Scroll to top

Top

Monthly Archives: November 2012

Naqshbandi Muhibeen – Portali i Urdhërit më të fuqishëm global Sufi

24/11/2012 |

Urdhëri Naqshbandi i udhëhequr nga Sheik Nazim Hakani dhe Sheik Hisham Kabani është njëri ndër më të fuqishmit në botë për nga ndikimi që kanë, por edhe nga vlerat dhe traditat që kanë ruajtur për gjatë shekujve, rrënjët e të cilit çojnë të shoket më të afërt dhe deri te vetë Profeti Muhamed. Vazhdo…

Hubert Benoit: NEW AGE-i KLASIK

22/11/2012 |

Do të etiketoja Hubert Benoit si ‘New Age-i Kalsik’ për shkak të interaksionit ose kombinimit perfekt qe ai i bën civlizimit lindor më ate evropjan nga ku vjen edhe vetë ai. Me konkludionin “perfekt” referoj në opsionin më të mirë të mundshëm. Vazhdo…

Bnei Baruch, Qendra Edukative për Kabbalah

19/11/2012 |

Bnei Baruch është qendër edukative me kurs online për të studiuar shkencën e Kabbalah-së autentike. Vazhdo…

Genetic Genealogy

19/11/2012 |

Si kemi përfunduar siç jemi sot?
Studimet e DNA-së kanë treguar se të gjithë njerëzit kanë paraardhës të përbashkët të cilët kanë  jetuar në Afrike rreth 50,000- 200,000 vite më parë. Përshkak të migrimeve nga Afrika në pjesën tjetër të botës, ndryshime të vogla të quajtura mutacione kanë ndodhur në ADN-në e tyre. Vazhdo…

Vasili Kandinski: Profecia e artit të ri

19/11/2012 |

Vasili Kandinski padyshim është njëri ndër pararojasit e artit modern, postmodern por edhe artit bashkëkohorë që nuk mund të definohet ndryshe, përveçse me deifnicionet e tij për rolin e artistit në art dhe rolin e artit në shoqëri. Vazhdo…

Zgjidhje për rrjetet sociale!

14/11/2012 |

Rrjetet sociale janë bërë të domosdoshme për komunikimin bashkëkohorë dhe si të tillë të jesh indiferent ndaj tyre nuk eshte zgjidhja më e mirë që mund të bësh. Mirepo t’ua kushtosh kohën informatave të pafundme që vinë nga kto rrjete është dhunë për qenien tënde. Vazhdo…

Pse të qënurit PRO apo ANTI Semitë është NORMALE?!

14/11/2012 |

Sepse Semitët/Hebrenjtë besojnë se roli i tyre i vërtet është të lidhin popujt tjerë me Krijuesin, për këtë shkak ata janë vazhdimisht për gjatë historisë të sulmuar apo ndër presion, dhe ky presion është konstruktiv sepse i shtynë ata … Vazhdo…

PAS SIANIZMIT: Një shtet për Izraelin dhe Palestinën

14/11/2012 |

Ky publikim e ofron si zgjidhje të vetme të konfliktit të gjatë me dekada ndërmjet Izraelit dhe Palestinës, organizimin në një shtetë binacional për të dyja etnitë dhe deri sot paraqitet si zgjidhja më e përshtatshme për t’u arritur paqja … Vazhdo…

OSHO: Portali publik drejt spiritualitetit

13/11/2012 |

Bagwan Rajneesh i njohur më vonë me emrin “OSHO” është njëri ndër mistikët e rrallë i cili kishte guximin të ju drejtohet masave të gjëra të popullsisë së botës me thirrjet e tij për revolucion shpirtëror të njerëzimit, si kusht i domosdoshëm për tejkalimin e krizës globale të cilën shumica e shkollave dhe mendimeve ezoterike e kanë etiketuar si krizë në ‘vetëdije’ apo kërcim në ‘shkallë tjetër të vetëdijes’. Vazhdo…

Brian Eno: Pionir i ”ambientalit”

13/11/2012 |

Brian Eno është legjendë e muzikës elektronike dhe pop. Fama e tij nisi me pop ikonat e Roxy Music, para se të bëhej pionir i muzikës ambientale në 1970-at e vonshme.

Vazhdo…